Nieuw opleidingscentrum

Nieuw opleidingscentrum

Het FRB zal binnenkort starten met de bouw van een state-of-the-art opleidingscentrum met verschillende simulatoren en dit in de nieuwe kantoren gevestigd te Straatsbrugdok-Noordkaai 2 in Antwerpen. Het FRB zal de mogelijkheid aanbieden om desbetreffende simulatoren te huren voor opleidingen. Het gaat om twee vaarsimulatoren namelijk een V-STEP en een Konsberg simulator, drie radarsimulatoren en daarnaast één meerpalensimulator. 

Het FRB zal als dienstverlener dus de mogelijkheid aanbieden om opleidingslokalen, simulatoren en diverse andere opleidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld VR-brillen, etc. ter beschikking te stellen van de sector, diverse opleidingsverstrekkers en onderwijsinstellingen bv GO! Scheepvaartschool. Op die manier wil het FRB zich verder engageren op het vlak van vorming door de binnenscheepvaartsector tal van mogelijkheden aan te bieden op vlak van opleidingen. 

Het FRB wil de binnenscheepvaart sector aldus terug  verder op de kaart zetten, door ingebruikname van de modernste technieken die de toekomstige bemanningsleden volledig opleiden op een veilige en correcte manier. 

Het FRB wilt de binnenscheepvaart sector ook sterker maken, door alle lagen van de maatschappij aan te spreken op de gepaste manier om zich te engageren voor de binnenscheepvaart sector.

Door middel van doelgerichte campagnes via sociale media en dergelijke, proberen wij bovendien de jeugd te mobiliseren om hun toekomstige loopbaan binnen de binnenscheepvaart sector op te starten. Volg al het nieuws via: Facebook, Instagram, TikTok, Whatsapp, en X.