Werkgever of werknemer in de binnenscheepvaart? Het FRB is er voor jou!

Het Fonds voor de Rijn- en Binnenscheepvaart (FRB) is een fonds voor bestaanszekerheid van werkgevers in de binnenscheepvaart en hun werknemers.

Die zekerheid mag je trouwens ruim interpreteren. We sommen even kort op wat het Fonds allemaal voor jou als werkgever of werknemer doet.

Het Fonds:

  • voert het sociaal overleg,
  • onderhandelt over de cao’s binnen de sector,
  • kent sociale voordelen toe aan werkgevers en werknemers en keert die uit,
  • organiseert en financiert de vakopleiding van werknemers en jongeren

Je merkt het zelf. Het Fonds behartigt de belangen van werkgevers én werknemers.

Waarvoor kunnen werkgevers bij het Fonds terecht?

Advies of informatie nodig? Als een echte kennisbank beantwoordt het Fonds al je vragen over extralegale voorwaarden, eindejaarspremie, groepsverzekering, aanvullend pensioen en andere arbeidsvoorwaarden in onze sector.

Het Fonds helpt je ook je rendement te verhogen. Het legt je uit hoe je je loonkosten optimaliseert, geeft je info over subsidies, fiscale gunstmaatregelen bij aanwerving en dergelijke meer. Alle adviezen samen leveren je algauw een mooi meegenomen korting op.

Ook als je op zoek bent naar kanalen voor het vinden van nieuwe medewerkers, vragen hebt over arbeidsvoorwaarden en eventuele extra’s voor werknemers, staat het Fonds voor je klaar. Maar ook met vragen over opleidingen van je personeel en het aanbieden van stageplaatsen kan je bij het Fonds terecht.

Het Fonds is er ook voor werknemers!

Ben je geïnteresseerd in een job in de binnenvaart? Wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden in de binnenvaart? Het Fonds wijst je de weg naar de juiste opleiding. Verder biedt het ondersteuning bij duaal leren. Ook kan je er terecht met al uw vragen over uw eindejaarspremie, groepsverzekering, syndicale premie, uitkering en werktijdverkorting,...

Conclusie? Het Fonds is met voorsprong de beste schipper aan wal

Advies, informatie en financiering nodig voor je job in de binnenvaart? Wend je tot het Fonds, het helpt je graag en goed. Bovendien is het Fonds altijd bereikbaar en aanspreekbaar.