Opleiding matroos voor volwassenen

Opleiding matroos voor volwassenen

Vanaf september 2024 komt er een nieuwe opleiding matroos, gericht op volwassenen. Deze opleiding gaat door bij CVO in Antwerpen. 

Deze opleiding zal in de toekomst door VDAB erkend worden als werkzoekendenopleiding. Dit betekent dat de VDAB de inschrijvingskost voor werkzoekenden zal betalen. De cursus duurt 9 maanden. Tijdens de opleiding krijg je zowel les in de klas als opleiding op een simulator, en natuurlijk ook op een binnenschip. Aan boord doe je maar liefst 90 uur stage. De opleiding wordt afgerond met het officieel examen voor matroos. 

Tijdens de opleiding worden alle deelnemers begeleid door de competentiecoaches van CVO Antwerpen. Als ze aan boord stage lopen, worden ze begeleid door een mentor.

Wil je weten wat het beroep van matroos inhoudt? Kijk dan zeker naar het filmpje van kapitein Kenny, hij legt haarfijn uit wat er van een matroos verwacht wordt. Klik hier om het filmpje te starten.

VDAB, CVO Antwerpen en het FRB zullen dan ook infosessies organiseren voor de opleiding, eenmaal die goedgekeurd wordt. Neem gerust contact op met de sectorconsulent voor meer informatie: hassan@frb-fri.be of bel hem op 0468.37.03.62