Duaal leren

Duaal leren

Je bent jong en je wil op een binnenschip varen ? Dat kan. In de derde graad van het beroepssecundair onderwijs kan je dat al doende leren.  Je volgt een deel van je opleiding op school en een deel aan boord. Het beste van twee werelden!

Wat is duaal leren?

Duaal leren werd in het schooljaar 2016-2017 gelanceerd als een innovatieve leerweg. Niet iedere dag op de schoolbanken, maar deels op school en deels in een bedrijf, in dit geval aan boord. Duaal leren is gelijkwaardig aan alle andere vormen van secundair onderwijs.

Na een opleiding van twee jaar tot matroos, volg je daarna een duale opleiding van 1 jaar tot aspirant-stuurman volgen.

Aan boord wordt je door een mentor opgevolgd. Deze mentor wordt door de bedrijfsleiding aangeduid, en volgde een opleiding om jou optimaal te begeleiden.  

Je krijgt maandelijks een leervergoeding. Natuurlijk behoud je ook je vakantie, en komen je ouders niet in moeilijkheden met de gezinsbijslag (kindergeld).

Welke school biedt deze opleiding aan ?

Deze opleiding wordt gegeven door De Scheepvaartschool in Antwerpen.

Wil je meer info? Mail of bel ons : info@frb-fri.be of 03/434.36.70

Meer info vind je ook op www.werkplekduaal.be . In de rubriek thematische infofiches staan de belangrijkste zaken op een rijtje. Heel handig om snel de antwoorden te vinden op jouw vragen.