Mentoropleiding

Mentoropleiding

Iedere binnenvaartondernemer weet uit ervaring dat het zeer moeilijk is om matrozen, stuurmannen en schippers te vinden. En als je dan al het geluk hebt iemand te kunnen aanwerven, loont het zeker de moeite om die ene witte raaf optimaal in te werken en te begeleiden. Dit geldt uiteraard ook voor leerlingen van De Scheepvaartschool of cursisten van de opleidingen van Syntra Midden-Vlaanderen die de job nog moeten leren.

Het personeel dat je nu reeds in dienst hebt, en uiteraard jijzelf kan hierbij een cruciale rol spelen! Na een mentoropleiding kunnen ze nog beter hun vakmanschap en ervaring delen om nieuwe collega’s efficiënt in te werken. Zo worden jouw nieuwe werknemers of stagiairs vlotter ingewerkt en deskundig opgevolgd, en verloopt het leerproces van uw nieuwe medewerker optimaal.

Voor jou als ondernemer heeft dit alleen maar voordelen. We schetsen er drie : jouw personeel dat als mentor werkt, voelt zich gewaardeerd. De nieuweling wordt vlot ingewerkt. En jij krijgt een correct beeld van de inwerk- en/of opleidingsperiode van je nieuwe bemanningslid.

Tijdens de mentoropleiding worden begeleidingsvaardigheden aangereikt, zo verwerven de deelnemers de nodige inzichten, technieken en vaardigheden. Hoe duidelijke instructies geven, objectief evalueren en feedback geven zijn er enkele van.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden door het Fonds voor de Rijn- en Binnenscheepvaart. De eerstvolgende opleiding zal doorgaan op vrijdagen 8 maart (hele dag) en 29 maart (voormiddag) 2024 op het Schipperswelzijn in Antwerpen.

Inschrijven is echter wel nodig. Neem zeker contact op met de sectorconsulent van het Fonds